Twitch, YouTube, Reddit och Genomdriva Flera av Hög Profil Förbud


Twitch, Reddit och YouTube verkar ha samordnat ett förbud mot flera hög-profil-konton, vilket förmodligen brutit mot sina riktlinjer för innehåll.

Inom en timme, flera stora konton har tagits bort från några av de ledande plattformar. Det är ännu ett exempel på den senaste tidens sociala medier krafttag, utom den här gången, det verkar märkligt samordnas.

Tre Förbud Inom en Timme

Först ut var Reddit ‘ s förbud mot r/thedonald, den ledande subreddit för Donald Trump anhängare. Den subreddit är kontroversiellt, minst sagt, och har varit kända för att utföra räder och konspirera för att få inlägg trend på framsidan av Reddit.

Det var tidigare i karantän med flera användare klagar på ‘shadow-förbud.’ Nu verkar det som Reddit har tagit ett extra steg för att förbjuda subreddit direkt.

Andra i raden var att Rycka till förbud av Trump ‘ s channel. Ägs av Amazon, Rycka hävdade att kanalen var att producera “hatiskt innehåll” och därefter tas ner utan förvarning. Det är för närvarande oklart om andra Trump-relaterade kanaler är drabbade.

Slutligen, YouTube bestämde mig för att det inte kommer att vara kvar av den striden. Google-ägda video och streaming-tjänst förbjudna kontroversiella FreeDomainRadio värd Stefan Molyneux för hets mot folkgrupp. Molyneux har ofta kritiserats för sin märkliga, ibland tvångsmässiga fixering med IQ och ras, bland andra bisarra ämnen.

Förbudet sannolikt kommer på hälarna av rasistiskt känsliga frågor som rör det moderna samhället. Ändå, Molyneux har bidragit till YouTube under flera år, långt innan Trump ordförandeskapet. Märkligt, Det verkar som att YouTube har beslutat att samordna förbudet med andra sociala medier.

En användare kunde inte låta bli att märka en tillfällighet:

Decentraliserade Alternativ Att Bli Mer Attraktiva

Oavsett om du hittar innehåll som publiceras av dessa kanaler motbjudande, som många gör, det finns ingen anledning att förbjuda dem helt och hållet. Detta verkar vara en samordnad attack mot en viss grupp av människor som till stor del stöd Donald Trump ordförandeskapet.

Utvecklingen borde inte vara överraskande för alla som har följt den tekniska utrymme för en viss tid. Vd Trump har redan hävdat att stora tech-företag som konspirerar mot honom. Han har nu mer ammunition för att göra hans fall under valet cykeln.

Men kritiken verkar bara inte att klippa det. Det måste finnas alternativa, decentraliserade infrastruktur för att skydda användarnas integritet och innehåll-producenter. Detta kommer i slutändan att förhindra en centraliserad enhet från att ta bort innehållet, som så ofta har varit fallet.

Twitter VD, Jack Dorsey, har redan åtagit sig att utveckla en “decentraliserad medier standard”, men detaljerna är fortfarande oklara.

Andra sociala medier konkurrenter, som Gab, har vänt sig till blockchain att decentralisera sin plattform. Plattformen s Trafik fortsätter att växa. Dock sin egen uppsättning av kritikerna hävdar att det finns ett eko-kammare av högerextrema åsikter.

Problemet nu, det verkar, är att högern eller extremistiska individer samlas på decentraliserad, “free speech” alternativ medan liberaler tenderar att flockas för att integrera sociala medier. Klyftan mellan de två är växande, och det är en allvarlig möjligheten att dessa ekon kan bli bara mer befäst.

Decentraliserad Utbyte

Situationen i slutändan bara gör ont diskursen i stort. Kanske vad som behövs är en ny, censur-resistenta standard för sociala medier som skyddar användare över alla plattformar. Decentralisering bör inte vara frivillig. Det bör bli standard i branschen. Blockchain ger oss verktyg för att göra detta hända.

En Annan Internet Är Möjligt

För nu, vi är fångade i ett valår, vilket kommer nästan säkert se Jätte Tech slå ner på avvikande röster. Men det behöver inte vara på detta sätt. En annan internet är möjligt.

Vi kan sannolikt förvänta Vd Trump och andra konservativa att kommentera den senaste tidens förbud i de kommande dagarna. Men som det ser ut nu, lagstiftande åtgärder har varit ineffektiva i att åtgärda brutto eleven av Stor Teknisk konglomerat.Vill du Vara med I Crypto?Gå med i vår Telegram Trading Grupp för FRI Handel Signaler,en GRATIS Trading Kurs för Nybörjare och Avancerade Handlareoch en massa kul!

Bilder med tillstånd av Shutterstock, TradingView och Twitter.

Ansvarsfriskrivning. Läs MerLäs Mindre

Som en ledande organisation i blockchain och fintech nyheter, BeInCrypto alltid gör sitt yttersta för att hålla sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik och praxis på högsta nivå av journalistiska normer. Som sagt, vi alltid att uppmuntra och uppmana läsarna att bedriva sin egen forskning i förhållande till alla krav i denna artikel.
Denna artikel är tänkt som nyheter eller presenteras endast i informationssyfte. Ämnet i artikeln och information som potentiellt skulle kunna påverka värdet på en digital asset eller cryptocurrency men det är aldrig för avsikt att göra det. Likaså innehållet i artikeln och information som tillhandahålls är inte avsedd för, och inte, presentera tillräcklig information för att kunna fatta ett ekonomiskt beslut eller investeringar. Denna artikel är uttryckligen inte avsedd att vara ekonomisk rådgivning, är inte finansiell rådgivning, och bör inte tolkas som ekonomisk rådgivning. Innehåll och information som lämnas i denna artikel inte har utarbetats av en certifierad finansiell professionell. Alla läsare bör alltid göra sin egen due diligence med en certifierad finansiell professionell innan du fattar några investeringsbeslut.
Författaren till denna artikel kan, vid tiden för sitt skrivande, hålla någon mängd av Bitcoin, cryptocurrency, andra digitala valutan, eller finansiella instrument, inklusive men inte begränsat till, något som visas i innehållet för denna artikel.

Source link

Related Posts

How The Lebanese Pound Fell Under 1 Satoshi

The Lebanese economy is on the brink of collapse. Since October 2019, the Lebanese poundRead More

ETH/USD Vände till Baisse Runt 232.10: Sally Ho Teknisk Analys 2 juli 2020 ETH

Ethereum (ETH/USD) försvagad i dagens Nordamerika session som paret skrivs till 222.78 nivå efter misslyckasRead More

Kommer XRP serien Någonsin Inleda En Uppåtgående Flytta?

Den XRP serien (XRP serien) priset har sjunkit sedan April 30 år men har nåttRead More