autotrading sverige

Nya iPhone Update Visar TikTok, Andra Kan Vara Snokande på Bitcoin Adresser


Populära iOS-appar som TikTok kan vara snokande på känslig information till användare såsom Bitcoin adresser och bank lösenord, säkerhet publicering ArsTechnica rapporterat tidigare i veckan.

Snokande på Bitcoin Adresser

Rapporter från den här veckan bekräftar förra veckans lanseringen av Apples iOS 14 beta utvecklare för iPhone varnar användare när mobile apps “läsa” data från en windows urklipp-sektionen på enheter – och även de närliggande enheter med ett AppleID.

Säkerheten upphör har funnits sedan Mars i år. Forskarna Tommy Mysk och Talal Haj Bakry, på den tiden, sade Kinesiska sociala app TikTok och andra var “som erinrar om data” från iOS och iPadOS urklipp.

Gräsklippet innehåller Bitcoin adresser och annan känslig ekonomisk information, som noteras ArsTechnica.

IOS 14 beta innehåller en anpassad varning för användaren när en annan app är att “kopiera” eller läsa urklipp information – även när enheten är i vila. I synnerhet TikTok är att begära data varje par tangenttryckningar, en nu-viral tweet visar.

Apples olika moderna enheter, inklusive iphone, iPads och Mac-datorer, delar också en Universell Urklipp funktionen. När enheter som delar en Apple-ID är i närheten (ca 10 meter), de kan läsa urklipp data från den andra, i fall du vill klistra in något från en enhet till en annan.

Den ovan är till nackdel för alla användare lagras känsliga uppgifter på en Apple-enhet, inklusive personliga lösenord Bitcoin adresseroch annan känslig information. Dekryptera anteckningar:

“Även om de flesta av de stora identifieras apps sannolikt inte att använda funktionen uppsåtligt, förekomsten av funktionen väcker tvivel om säkerheten i iOS.”

50 Andra Appar Använder Funktionen

Enligt uppgiftslämnaren forskare, ca 50 andra stora appar använder urklipp-kopiering funktion, allt från nyheter som New York Times, CBS News och Fox News, spel inklusive Bejeweled och PUBG Mobil, och andra program, inklusive AccuWeather och Hotels.com.

The Telegraph rapporterade under Mars att TikTok skulle patch frågan, men som de senaste rapport visar, det gjorde det inte. En representant TikTok sa ArsTechnica funktionen var ett anti-spam-åtgärd, och en framtida uppdatering eliminerar problemet.

Men Mysk är inte imponerad. Han säger bara två program – Hotell Ikväll och 10% Gladare – gjort uppdateringar, medan andra fortsätter att köra skadlig funktion.

Som BTCMANAGER? Skicka oss ett tips!

Våra Bitcoin-Adress: 3AbQrAyRsdM5NX5BQh8qWYePEpGjCYLCy4Source link

Related Posts

How The Lebanese Pound Fell Under 1 Satoshi

The Lebanese economy is on the brink of collapse. Since October 2019, the Lebanese poundRead More

ETH/USD Vände till Baisse Runt 232.10: Sally Ho Teknisk Analys 2 juli 2020 ETH

Ethereum (ETH/USD) försvagad i dagens Nordamerika session som paret skrivs till 222.78 nivå efter misslyckasRead More

Kommer XRP serien Någonsin Inleda En Uppåtgående Flytta?

Den XRP serien (XRP serien) priset har sjunkit sedan April 30 år men har nåttRead More