DeFi-Token Värdering Innebär Flera Utmaningar


De hetaste sak i världen av crypto just nu är DeFi tokens. Några av dem har gått från ingenting till tre-figur priser på några dagar, vilket gör att värdera dem utmaning minst sagt.

Juni har varit den månad för Underskott, som har stigit 70% av det totala värdet låst i alla protokoll. Jämförelsevis, cryptocurrency börsvärde har rasat med nästan 4% (över 10 miljarder dollar) under samma period.

Den stora vinster för Förmånsbestämda har varit katalyseras genom en likviditet gruv-tokig som gör det möjligt för investerare och spekulanter för att låsa upp sina crypto som säkerhet på plattformar för imponerande räntor och en del av dessa nya polletter.

Ytterligare vinster är möjliga när arbitragemöjligheter uppstår mellan olika protokoll och polletter. Men, som Balancer fick reda på under helgen, och de kan utnyttjas av illvilliga aktörer som söker sårbarheter i dessa framväxande digitala tillgångar.

DeFi Blockchain

Värdering Av Förmånsbestämda Polletter

Sammansatta Finans-token, COMP, har varit med älskling DeFi så långt med en episk öka från runt $16 i såddfasen till en all-time high på $327 enligt Uniswap. Det har rättats till, som väntat, men är still going strong på $238 i skrivande stund. Detta har trotsat de belackare som förutspådde och nästan ville det för att dumpa tillbaka till noll inom ett par dagar.

Andra An token har också haft spekulanter söka efter nästa stora grej. Den Synthetix Token Nätverk

Messari forskare, Ryan Watkins [@RyanWatkins_] har tagit en djupdykning i vad som ger An polletter deras värde. I en lång trådbranschen expert framhåller att DeFi polletter producera resultat genom ett visst värde för utvinning mekanism vid protokollet nivå.

Watkins nämnde att traditionella värderingsmetoder kan användas till ram för diskussioner om dessa tokens’ värt. De tre vanligaste metoderna är Diskonterat Kassaflöde (DCF), Jämförbara Bolag Analys (Comps), och tidigare Transaktioner (Prejudikat).

Watkins tillade att den primära metoden för att utforma An symboliska värde Comps, som vanligtvis hittas genom att dela upp marknaden locket på en token av dess resultat, att komma fram till ett resultat flera som kan jämföras mellan projekt.

Watkins föreslog att denna relativa värderingen är att föredra eftersom de grundläggande värdering är opålitliga för Förmånsbestämda polletter i detta skede eftersom de är som i ett tidigt skede startups som har för mycket osäkerhet om deras framtida kassaflöden:

Att vi kan använda relativ värdering i detta skede är unikt möjligt i An med tanke på att tokens börja handla offentligt nästan från starten. Men, detta unika tillfälle att försöka värdera An polletter i detta skede innebär utmaningar.

Med hänvisning till en tabell från VC investor Julien Thevenard [@JulienThevenard], Watkins belyst några av de frågor som uppstår när man jämför resultat multiplar. Dessa inkluderar resultat att extrapolera nuvarande, olika värde periodiserad mekanismer, olika målgrupper och utvecklas token ekonomi.

DeFi tokens
Tabell – Julien Thevenard [@JulienThevenard]

Den slutsats var att alla dessa An projekt är extremt övervärderad med tanke på att de genererar så lite resultat,

Den överväldigande majoriteten av värde i dessa projekt kommer att skapa är långt in i framtiden, vilket är till sin natur osäkra. Men det går att visa hur värdelös relativa värderingar kan vara i detta skede.

Så var fallet med ICO boom i 2017 är den senaste tidens uppsving i An-token priser och efterföljande värderingen är främst spekulation driven. De som tjänar stora är de som spenderar stora, och återigen valar dominerar scenen.

Över tid, en handfull An protokoll kommer sannolikt att flyta till topp likviditet ökar och transaktionsavgifter bli hållbara igen, medan resten kommer att sjunka till botten som de tusentals altcoins före dem.

An Inte För Den Stora Massan (Ännu)

Det finns några faktorer som håller DeFi tillbaka på det ögonblicket. För det första är den mycket tekniska karaktär av verksamheten på decentraliserad plattformar för icke-tekniker, och för det andra, Ethereum göra mindre transaktioner omöjligt för den icke-valar.

Oavsett token eller projekt värderingar, An måste ta upp dessa två frågor, tillsammans med det ständigt närvarande hotet om säkerhet brott och utsatthet utnyttjar, för att bli ett nytt bankkonto finansiella landskapet för massorna.

Som BeInCrypto fick reda på efter att genomföra ett experiment, att överföra en liten mängd av upplupna COMP off-plattformen till en Ethereum plånbok genererad gas-avgift för nästan samma summa. När detta COMP är sedan omvandlas till fiat och tillbaka, vi skulle ha varit ur fickan.

Dessa frågor sannolikt kommer att lösas i framtiden som ekosystem och teknik utvecklas. Som Bankless författare, Sean Ryan Adams påpekade i sitt senaste nyhetsbrev, varje dag en ny crypto tillgång månar och en ny avkastning jordbruk möjlighet ytor. Vi kan inte göra det stora, från var och en så vi ska inte gräma när någon har missat.

Om du äger crypto pengar tillgångar, om du utjämning upp lite varje vecka, om du är här med oss på resan—innehåll. Eftersom du redan vunnit. Du äger aktier i världens framtida system för pengar.

An har en lång väg att gå; det är knappt ett par år gamla. Den explosiva tillväxten i år, men är ett bevis för att de önskningar för en sådan decentraliserad finansiella landskapet. Den nuvarande globala ekonomiska klimatet och central bank valuta manipulation kommer bara att stärka det berättande och efterfrågan som tiden går.Vill du Vara med I Crypto?Gå med i vår Telegram Trading Grupp för FRI Handel Signaler,en GRATIS Trading Kurs för Nybörjare och Avancerade Handlareoch en massa kul!

Bilder med tillstånd av Shutterstock, TradingView och Twitter.

Ansvarsfriskrivning. Läs MerLäs Mindre

Som en ledande organisation i blockchain och fintech nyheter, BeInCrypto alltid gör sitt yttersta för att hålla sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik och praxis på högsta nivå av journalistiska normer. Som sagt, vi alltid att uppmuntra och uppmana läsarna att bedriva sin egen forskning i förhållande till alla krav i denna artikel.
Denna artikel är tänkt som nyheter eller presenteras endast i informationssyfte. Ämnet i artikeln och information som potentiellt skulle kunna påverka värdet på en digital asset eller cryptocurrency men det är aldrig för avsikt att göra det. Likaså innehållet i artikeln och information som tillhandahålls är inte avsedd för, och inte, presentera tillräcklig information för att kunna fatta ett ekonomiskt beslut eller investeringar. Denna artikel är uttryckligen inte avsedd att vara ekonomisk rådgivning, är inte finansiell rådgivning, och bör inte tolkas som ekonomisk rådgivning. Innehåll och information som lämnas i denna artikel inte har utarbetats av en certifierad finansiell professionell. Alla läsare bör alltid göra sin egen due diligence med en certifierad finansiell professionell innan du fattar några investeringsbeslut.
Författaren till denna artikel kan, vid tiden för sitt skrivande, hålla någon mängd av Bitcoin, cryptocurrency, andra digitala valutan, eller finansiella instrument, inklusive men inte begränsat till, något som visas i innehållet för denna artikel.

Source link

Related Posts

How The Lebanese Pound Fell Under 1 Satoshi

The Lebanese economy is on the brink of collapse. Since October 2019, the Lebanese poundRead More

ETH/USD Vände till Baisse Runt 232.10: Sally Ho Teknisk Analys 2 juli 2020 ETH

Ethereum (ETH/USD) försvagad i dagens Nordamerika session som paret skrivs till 222.78 nivå efter misslyckasRead More

Kommer XRP serien Någonsin Inleda En Uppåtgående Flytta?

Den XRP serien (XRP serien) priset har sjunkit sedan April 30 år men har nåttRead More