Bitcoin Guide

Bitcoin är den inledande “cryptocurrency” – en distribuerad, decentraliserad digital valuta som gör det möjligt för användare att transaktera direkt med varandra utan några män. Sedan starten har den genomgått en enorm tillväxt för att nå ett nuvarande marknadsvärde på över 100 miljarder USD och kan nu användas för alla typer av inköp, allt från pizzor till flygningar.

Bitcoin har många praktiska användningar, inklusive:

Som ett investeringsmedel
För att göra inköp med större anonymitet
Att överföra pengar internationellt utan att få dyra avgifter
Att köpa online-varor med låg transaktionskostnad
Även om många återförsäljare nu accepterar betalning i Bitcoin, gör det fortfarande inte ett stort antal. Därför begränsas användningen av Bitcoin i stort sett av det begränsade antalet inköpsalternativ. Antalet återförsäljare som accepterar Bitcoin växer emellertid och detta kan förändras i framtiden.

Använder inom handelsfinans
Utöver de allmänna användningarna ovan, är Bitcoin – eller snarare blockchain-tekniken som används i Bitcoin – potentiellt mycket användbart inom handelsfinansiering.

Genom att använda Bitcoins skulle transaktionskostnader kunna sänkas genom att kringgå banker. Blockchain-teknik kan också användas för att efterlikna Letters of Credit-processen och minska pappersspår, vilket möjliggör snabbare, effektivare och säkrare handelsfinansieringsprocesser.

Även om Bitcoin har utsatts för hård kritik för dess volatilitet och användning i olagliga transaktioner, kan användbarheten inte förnekas. Bortsett från de uppenbara finansiella applikationerna från Bitcoin, revolutionerar blockchain-teknologin den alla typer av företag – från sjukvård till handelsfinansiering.

Många kritiker spekulerar i att Bitcoin är en förbipasserande trend som närmar sig slutet. Tvärtom, Bitcoin – och kryptoteknologier som helhet – ser ut att vara en viktig del av framtiden.