Bank of Canada Experter Säger CBDC-Modellen Bör Göras Tillgängliga


Vissa analytiker från Kanadas centralbank, Bank of Canada (BoC), menade att några av de viktigaste egenskaperna för en föreslagen centralbanken digital valuta (CBDC) modell bör vara tillgänglighet, effektivitet, kostnader och motståndskraft.

Bank of Canada CBDC Kan Anta Cash Egenskaper

Bank of Canada publicerat en ny personal analytisk not med utförliga uppgifter om den forskning som utförs av centralbanken experter om sitt förslag CBDC. Enligt tidningen, en digital Kanadensiska dollar som fiat bör vara tillgänglig för alla, oavsett ålder eller ekonomiska styrka, inklusive människor som bor i avlägsna områden.

Rätt samråd med lokalsamhällen är nödvändigt att införa en CBDC modell som är anpassade till människors behov. Också, observera förklarat att centralbanken är ute efter att erbjuda sina CBDC via en universell tillgång till enheten (UAD), som kommer att ha vissa egenskaper av fiat. Den föreslagna UAD kan utformas för att passa in i människors plånböcker, effektivt utföra små transaktioner, vara överkomligt, och erbjuder maximal integration.

På tal om den föreslagna planen från UAD, det papper som sade:

“Utformningen av ett UAD kunde följa samma principer och integrera visuella och säkerhet element från nuvarande sedlar. Detta skulle göra det möjligt Kanadensare att känna igen enheten som Bank of Canada produkt och anta det med förtroende.”

Bortsett från att ha cash-liknande funktioner, banken ser också till att utforma den UAD i frånvaron av ett centraliserat nätverk. Tillgång enheter skulle också kunna fungera under lång tid med lokal makt.

BoC har varit aktiv forskning och utveckling av en CBDC. I tillägg till detta nyligen obs, den Kanadensiska centralbanken tidigare släppt en publikation som omfattar sekretess för CBDC. Efter att observera, experter varnade för att zero-knowledge bevis är fortfarande i ett tidigt skede med några system som använder tekniken. Även komplikationer uppstår när det finns ett behov av att uppfylla de lagstadgade kraven, och att även behålla sin integritet.

Centralbankerna att Behålla Sina CBDC Projekt Flytande

Med de olika undersökningar som genomförts av Bank of Canada, central bank är dock ingen brådska att utfärda en CBDC. Som rapporterats av BTCManager tillbaka i februari 2020, ett ledande befattningshavare framgår att BoC kommer att utveckla en digital Kanadensiska dollar endast när det är absolut nödvändigt.

Å andra sidan, andra länder har gjort stora framsteg med sina olika CBDC-projekt. Thailands centralbanken nyligen samarbetat med SCG att genomföra ett pilottest för sin CBDC. Även Sydkorea som tidigare infört ett pilotprogram för den planerade CBDC-projektet senare en juridisk rådgivande kommittén för att kontrollera eventuella myndighetskrav.

Som BTCMANAGER? Skicka oss ett tips!

Våra Bitcoin-Adress: 3AbQrAyRsdM5NX5BQh8qWYePEpGjCYLCy4Source link

Related Posts

How The Lebanese Pound Fell Under 1 Satoshi

The Lebanese economy is on the brink of collapse. Since October 2019, the Lebanese poundRead More

ETH/USD Vände till Baisse Runt 232.10: Sally Ho Teknisk Analys 2 juli 2020 ETH

Ethereum (ETH/USD) försvagad i dagens Nordamerika session som paret skrivs till 222.78 nivå efter misslyckasRead More

Kommer XRP serien Någonsin Inleda En Uppåtgående Flytta?

Den XRP serien (XRP serien) priset har sjunkit sedan April 30 år men har nåttRead More